Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Őseink

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Általános
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
PetraskoTamásCsatlakozott: 2008.03.31. Hétfő 21:14
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Kisrozvágy

HozzászólásElküldve: 2008.12.21 7:47    Hozzászólás témája: Rokontalanul Hozzászólás az előzmény idézésével

Harcosok!

Úgy tűnik továbbra is árván tengődünk ebben a világban mi magyarok.Hogyan lehet így egyáltalán élni?...és már milyen régóta!...mert évezredek óta "sírunk rokonainkért" a nagy pusztai árvaházban.
Szóval nem is értem én ezt, hogy a tudomány egzakt, megfellebbezhetetlen eredményei hogyan különbözhetnek ennyire?! Tudósi felelősség , emberi felelősség, nemzeti elkötelezettség és egzeakt kutatói munka nem fér el egy kiművelt agyban?! Nem igaz az, hogy csak a hideg-rideg ember lehet nagy tudós, csupán néhány embert említenék pl.: László Gyula, dr.Papp Lajos. Nem hiszek a csupán íróasztal tudósoknak, aki múltunkkal, gyökereinkkel foglalkozik lépjen ki a könyvtárából, mert az igazi válaszokat az élő kultúrával, az emberekkel való találkozás adja.
Aki résztvett Kunszentmiklós - Bösztörpusztán a Kurultájon, annak segített ez a nagy találkozás önmaga meghatározásában. Aki nem is keresi ezeket az alkalmakat , annak mindegy milyen kicsiny részekre cibálja génjeinket köze nem lesz a magyarsághoz.
A Kurultáj folytatódik, aki szeretne részese lenni bármikor csatlakozhat, és mellette természetesen tovább böngészheti a tudósok könyvtárnyi "új " felfedezéseit, köztük kiemelten a gyökértelenségünket, semmirevalóságunkat igazolni látszó vak okoskodásokat. Nekünk lovasíjászoknak úgy gondolom kötelességünk a pályák és bemutató tereken túl is élenjárni a harcban. Mert harc folyik a mindennapokban éppen a múltunk eltörlésére, jövőnk aláásására szövetkezett sereg ellen , akik bitorolják az ország vezetői helyeit és idegen szívű magyarként eladják, elherdálják az ősöktől örökül kapott értékeket.
Álljunk egymás mellé lovasíjászok és nem lovasíjászok, legyünk méltóak a Teremtő Isten adományához, hogy magyarok, fényörzők vagyunk.
"
...Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség !"

Békés karácsonyt és boldog új esztendőt!

Harcosi, baráti és testvéri öleléssel: Petraskó Tamás
_________________
Petraskó Tamás harcostársi üdvözlettel
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Kassai Lajos
Site Admin


Csatlakozott: 2006.04.11. Kedd 23:28
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2007.02.15 7:02    Hozzászólás témája: Őseink Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Lovasíjászok!

Mindig vannak újabb és újabb információk őseinkről.
Figyelmetekbe ajánlom ezt a szakmai cikket.

Üdvözlettel:

Kassai Lajos

Kevesen voltak a honfoglaló magyarok

A honfoglaló magyarok Ázsiából érkeztek, út közben szlávokkal és törökökkel keveredtek, így felhígult a genetikai állományuk. A legújabb DNS-vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy viszonylag kevés magyar érkezett a Kárpát-medencébe, ők viszont megadták a módját: a lovak Rolls Royce-án közlekedtek.

Viszonylag kevés honfoglaló magyar érkezhetett egykor a Kárpát-medencébe - ezt támasztja alá az a kutatás, amelynek eredményeiről Raskó István professzor számolt be az MTI-nek.
A kutatást 2001 óta végzi az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Központjának Genetikai Intézete és az MTA Régészeti Intézete.
"Tíz helyen végezzük az országban a X-XI. századi temetők feltárását. Részben a klasszikus honfoglalás kori temetkezési helyeket vizsgáljuk, amelyekre a gazdagon díszített régészeti leletanyag és lócsontvázak jelenléte jellemző. Emellett feltártunk néhány, ugyanebből a korból, de átlagos temetőből származó sírt" - mondta Raskó.
A kutatók eddig összesen 110 csontvázat vizsgáltak, ám mindössze 27-ből sikerült azonosításra alkalmas DNS-t nyerniük. Egyrészt a mitokondriumok, a sejtek energiaszervének DNS-ét vizsgálták. A mitokondriális DNS kizárólag anyáról öröklődik; a kutatók gyakran használják emberi populációk eredetének anyai ágon való meghatározására. (Ezzel a módszerrel sikerült állítólag meghatározni a mitokondriális Évát, minden ma élő ember közös ősanyját.)
Sokan voltunk kevesen
"A történeti-régészeti adatok alapján úgy gondoljuk, hogy a mai magyarság is nagyon kevés alapítóra vezethető vissza. A Kárpát-medencébe érkező törzsek nyilvánvalóan keveredtek az itt élő szlávokkal és más népcsoportokkal, ezért gondoljuk, hogy a régészeti leletek genetikai tanulmányozása közelebb visz a honfoglalás kori magyarság és az egész Kárpát-medence történetének a megértéséhez, mintha kizárólag a ma élő magyarokat és székelyeket vizsgálnánk" - közölte a professzor.
Ugyanakkor 100-100 mai magyar és Korondon élő székely hajszálaiból is meghatározták a mitokondriális DNS-t és ezt összehasonlították a honfoglalás kori adatokkal.
Mint kiderült, a klasszikus honfoglalás kori sírokban nyugvóknál nagyon jelentékeny az ázsiai eredetű anyai öröklődés. Ezekben a csontokban ugyanakkor nagyon lényeges európai elemeket találtak, ami azt is alátámasztja, hogy a honfoglaló törzsek vándorlásuk során szláv és török népekkel keveredtek.
"A köznépi temetőkből származó csontvázak és a mai magyar és székely népesség esetében viszont mindössze 5 százalékos ázsiai eredetű vérvonalat tudunk kimutatni, a többi pedig európai, balkáni eredetű. Tehát a klasszikus honfoglalók által behozott anyai vérvonal gyakorlatilag felhígult az itt élők genetikai állományával, és ez is alátámasztja, hogy viszonylag kevés számú honfoglaló érkezett a Kárpát-medencébe" - mondta Raskó.
Újabb bizonyíték az urali eredetre
Az apai öröklődés vizsgálatakor az Y kromoszóma egyetlen eltérésére, a dél-urali bélyegre (markerre) voltak kíváncsiak.
"Ez a marker a dél-urali népeknél, akik a feltételezések szerint az ősmagyarság rokonai, 60 százalékos gyakorisággal fordul elő a férfiaknál. A finneknél és az északi finnugor népcsoportoknál pedig 15-20 százalékos az előfordulása. A mai magyar és székely férfiaknál viszont a kétszáz vizsgált személyből mindössze egynél fedezték fel az eltérést.
A férfi csontvázak esetében viszont négyből háromnál megtalálható az eltérés, ami bizonyítja, hogy a honfoglaló magyarok jelentős része urali eredetű.
"A mai magyar és székely férfiaknál az Y kromoszóma olyan variációjára bukkantunk, amely a neolitikumban, a földművelés elterjedésekor Európába érkezett népességre volt jellemző. A Balkánon élő törökök közvetítésével ért ide. Ez a variáció a mai magyaroknál és székelyeknél nagyobb gyakorisággal fordul elő, mint a környező népeknél, és meggyőződésünk, nemcsak a 150 éves török hódoltságnak köszönhető, hanem sokkal korábban megjelenhetett" - mondta a tudós.
Vizsgálták a lócsontvázakat is. Mint kiderült, a közhiedelemmel ellentétben a honfoglalás kori törzsek nem az alacsony, a mai hucul, vagy Przsevalszkij-lovakhoz hasonlatos lovakon érkeztek.
A kutatók azt találták, hogy ezek a lovak megegyeztek a mai Türkmenisztánban található akhal teke fajtával. A középkorban ezek a lovak Rolls Royce-nak számítottak, ugyanis nagyon kevés táplálékkal napi 120-130 kilométer megtételére voltak képesek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Általános Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd