Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Szent helyeink és ereklyéink tisztelete

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Általános
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
PetraskoTamásCsatlakozott: 2008.03.31. Hétfő 21:14
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Kisrozvágy

HozzászólásElküldve: 2009.02.05 12:44    Hozzászólás témája: Szent helyeink és ereklyéink tisztelete Hozzászólás az előzmény idézésével

Barátaim! Magyar Harcosok!

Tulajdonképpen nem új téma ez, hiszen velünk "nőtt" évezredes történelmünk során és tőlünk akarták-akarják elvenni mindig is. Napjainkban olyan harsány a szembefordulás és a rombolás, hogy a legsemlegesebb embernek is szemet szúr. Mi pedig, akik kicsit ebben élünk, illetve ezek ereje segít nekünk igaz magyarnak lenni, csak nézzük ezt a pusztító aljasságot? Úgy gondolom nem tehetjük, hiszen egyre több janicsár férkőzik közénk így és egy idő után már sokkal nehezebb lesz tettenérni ártó ügyeskedésüket. Végső céljukat ismerjük és abban mindannyian egyet kell értsünk, hogy nem engedhetjük annak megvalósulását, ha "...mindhalálig lovasíjászat !" , akkor még azon is túl MAGYAR NÉP - MAGYAR NEMZET - MAGYAR KULTÚRA !!!
Ebben segít minket a Teremtő Istenünk, ebben segítenek a dicső Elődeink , akik ott vannak a szent helyeinken. Nekünk az a dolgunk, hogy látogassuk ezeket a szent helyeket minél többször, keressük fel a már elfeledetteket , és tisztítsuk meg ha kell, és hívjuk oda barátainkat is.
Mi itt a Bodrogközben tesszük ezt és most hívunk is mindenkit március 21.-ére a Nemzeti Sírkertbe. Szép lenne, ha lovasíjászok is állítanának jelfákat lehetőség szerint.
Megkérek mindenkit adjátok tovább személyesen és neten is ezt a hírt barátaitok-ismerőseitek felé, hogy minél többen lehessünk Karoson.
A témát meg azért is nyitottam, mert érdekel, hogy a lovas harcosok hogyan élik meg hitükben ezt a szent örökséget , használjuk-e magunk nemesedésére, a magyar jövő építésében?! Osszátok meg mindenkivel a lakóhelyeteken , vagy közelében ismert szakrális helyek leírását, felkereshetőségét, működésükkel kapcsolatos élményeiteket.
Harcos üdvözlettel: Petraskó Tamás


Hála jelfák állítása Karoson a Nemzeti Sírkertben
2009. március 21. 16 óra

Bodrogközben, Karos község határában – Karos Eperjesszög – található honfoglaló magyarok temetői közül a legnagyobb (73 sírhely) a Nemzeti Sírkert része. Ma már a Nemzeti Sírkert egy nyitott zarándokhely, ahová bárki, bármikor beléphet. Egyre többen jönnek el, sokan a tisztaságot, az ősi értékrendet keresik, vagy egyszerűen csak tisztelettel adóznak a honteremtők emlékének.
A hála jelfák lehetőséget adnak arra, hogy a helyhez illő módon leróhassa kegyeletét az utókor.
Települések, közösségek, családok, egyének helyezhetik el nem hivalkodó jelfáikat a temető emlékhely kijelölt pontján a meghatározott rendben. A jelfák lehetnek egyszerűek és díszítettek, de a használt díszítések és feliratok legyenek rövidek és kegyelet teljesek. A jelfa földtől számított magassága nem lehet több 210 cm-nél.
Az állítás szándékát kérjük jelezni az emlékhelyet gondozó Bodrogközi Régi Magyar Kultúra Közhasznú Alapítvány felé, aki az engedélyt megadja. A leírtaknak nem megfelelő jelfák sorsáról a Nemzeti Sírkert gondozói döntenek. A bejelentés történhet telefonon /20 54 - 74 - 558/; e-mailen keresztül: bodremka@bodremka.hu, illetve tpetrasko7@gmail.com,
vagy postai úton: 3965 Kisrozvágy, Petőfi S. u. 55.
A jelfák ünnepélyes állítása 2009.március 21.-én 16 órakor történik. A jövőben pedig egyeztetés után a Nemzeti Sírkert látogatása során bármikor állítható jelfa az emlékhelyen.
A múlt, a dicső ősök tisztelete mindig az élők kötelessége.
Az ünnepség menete:
· A jelfák beérkezése az emlékhelyre 13-14 óra között.
· Vendégek fogadása 15 órától Karos községben
· Gyülekező a Nemzeti Sírkertben 15.30-tól
· Zászlósok és résztvevők felállása 15.45
· Az ünnepség kezdete – kürtjel (3x) 16 órakor
· Nemzeti és történelmi zászlóink behozatala, felvonulása
· HIMNUSZ közös éneklése – tisztelgés
· Dicső elődeink üzenete - vers
· Ünnepi beszédek, köszöntők elhangzása
· Hála jelfák elhelyezése szervezett módon közösen
· Zászlóbontás – a MAGYAROK ÉVE elindítása
· Az ünnepség zárása – a SZÓZAT közös eléneklése
· Áldozati étel és ital elfogyasztása a kijelölt helyen
· SZERTŰZ – a DICSŐ ELŐDÖK MEGIDÉZÉSE
_________________
Petraskó Tamás harcostársi üdvözlettel
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Általános Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd