Barion Pixel Főoldal

1.200+

Íj raktáron

20+

Íj fajta

35év

tapasztalat

CARBON 500


Egy íjásznak tudnia kell azt, hogy miért tévesztett célt a nyila.

Az íjász sportban kezdetekben a favessző volt az uralkodó. Ezt szorította ki az ötvözött alumínium cső mert azonos súlyú volt, a nedvességre érzéketlen és szilárdabb volt a favesszőnél, viszont a rengeteg lövéstől a célból való kirángatástól görbült.

A karbon vessző használatánál kizárhatjuk a görbeségből és a fajsúly különbségből származó hibákat, valamint érzéketlen a nedvességre, nem tud elgörbülni és összehasonlíthatatlanul nagyobb a szilárdsága, mint a favesszőé.

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően uralja jelenleg a piacot.

Bővebben

Termékek

Válasszunk Önnek íjat!

Milyen technikával lő?

Egy talaj íjász általánosságban képes a céllal merev kapcsolatban fix beakasztási ponttal (szájzugba / pofacsontra / állcsúcsra húzni), alapvetően a bal agyféltekére támaszkodva rendkívül hatékonyan íjászni. Ennek megfelelően húzáshossza a lovasíjászénál rövidebb (28-30 col), az íja nagyobb erejű, mint a lovasíjászé (40 font).

Egy lovasíjász általánosságban rugalmas kapcsolatban van a céllal, a jobb agyféltekére támaszkodva, vonalba húzással hajtja végre a lövéseket, külső fix beakasztási pont nélkül. Ennek megfelelően technikája hosszabb húzású (30 - 33 col), a lovon való kicsavarodott pozícióknak köszönhetően és a magas lövésszámból adódóan, gyengébb erejű íjat használ mint a talajíjász (átlag 30 font).

Válasszon a lehetőségek közül:

Testsúly és testmagasság

Általánosságban a lovasíjászathoz 175 cm feletti magasságnál javasoljuk a 33 col húzású íjakat, míg 175 cm alatti magasságúaknak a 30 col alatti íjakat.

Válasszon a lehetőségek közül:

Testsúly

Testmagasság

Az alábbi íjakat ajánljuk Önnek:

Az alábbi íjakat ajánljuk Önnek: